USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İlçeler

KASİF Başkanlar Kurulu Toplantısı Turhal’da yapıldı.

KASİF Başkanlar Kurulu Toplantısı Turhal’da yapıldı.
02-07-2013 10:30
Google News

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Başkanlar Kurulu, Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği`nin (TUSİAD) ev sahipliğinde   Turhal ilçesinde yapıldı. Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu`nun (TUSKON) Türkiye`nin ve dünyanın en önemli iş dünyası kuruluşu haline geldiğini, dünyayı Türkiye`ye, Türkiye`yi de dünyaya taşıdığı ifade etti.

TUSKON üyesi KASİF`e bağlı 27 derneğinin başkan ve yöneticilerinin katıldığı başkanlar kurulunda AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, AK Parti Turhal İlçe Başkanı Orhan Koç da hazır bulundu.

    KASİF Başkanlar Kurulu`nda konuşan AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, TUSKON ve KASİF`in yaptığı çalışmalara minnettar olduklarını söyledi. Yüksel, ``Dünya büyük bir köy haline geldi, böyle bir köyde burada bulunan işadamlarımızın Gana`da yatırım yapmış olması, Güney Afrika`da yatırım yapmış olması TUSKON`un başarısını gösteriyor. Türkiye için böylesine büyük bir hizmeti veren sizlere teşekkür etmek istiyorum.`` dedi.

    KASİF Başkanlar Kurulu toplantısının açış konuşmasını yapan KASİF Başkanı Osman Reis, temel gayelerinin, konfederasyonları TUSKON`un önderliğinde gerçekleştirdikleri etkinliklerle, esnafın tüccar, sanayicilerin ise uluslararası piyasalarda top koşturan birer oyunca haline gelmesine katkı sağlamak olduğunu söyleyerek, `İstanbul başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde dış ticaret köprüsü, iş formu gibi ikili iş görüşmelerine fırsat veren programlar düzenleyerek ihracatın gelişmesine katkı sağlıyoruz.`` şeklinde konuştu.

    ORTAKLIK KÜLTÜRÜNÜ İŞ DÜNYASINA YERLEŞTİRECEĞİZ

    İşletmelerin rekabet için güçlerini bir araya getirmelerinin zorunlu olduğu bir dönem yaşandığına dikkat çeken KASİF Başkanı Reis, ``Bugün müteşebbisler, küçük işletmelerle yarınlara yürünemeyeceğinin farkındadır. Ancak, geçmişteki işbirliği başarısızlıklarından dolayı da korku içindedir. Bu korkuyu yenmek, geçmişteki hatalardan ders alarak sürdürülebilir birtaklık yapmak için, Sinop`tan Artvin`e, Turhal`dan Gümüşhane`ye kadar bölgemizin 20 ayrı noktasında ``Ortaklık, İşbirliği ve Güç Birliği`` konulu konferanslar düzenledik. Konferans notlarını ``Ortaklık Bir İhtiyaçtır`` adında kitap haline getirerek daha geniş kitlelere ulaşmaya çalıştık. Bu çalışmalarımız, sağlıklı, akla, mantığa ve en önemlisi de sözleşmeye dayalıtaklıkların kurulmasına kadar artarak devam edecektir.`` diye konuştu.

    TUSKON DÜNYANIN EN BÜYÜK İŞ DÜNYASI KURULUŞU OLDU

    Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, TUSKON`un Türkiye`nin ve dünyanın en önemli iş dünyası kuruluşu haline geldiğini, Dünyayı Türkiye`ye, Türkiye`yi de dünyaya taşıdığı ifade etti. Turhal`ın en büyük sorunun işsizlik olduğunu söyleyen Başkan Gözen, `Belediye olarak Turhal`a yatırım yapacak herkese elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. İlçemizde tekstil ve mermer sanayi yatırımları gelişiyor. Tarımsal sanayi alanında da yatırımlar yapılabilir. Bölgemiz uzmanlar tarafından küresel ısınmadan en az etkilenecek bölgeler arasında gösteriliyor. Onun için bölgemizde tarımsal sanayi konusunda yatırımlar yapılabilir.`` diye konuştu.

    TUSİAD Başkanı Sami Dinler, paneller ve seminerler düzenleyerek iş dünyasının bilgi dağarcığının gelişmesine, yurt dışı gezileriyle de girişimcilerin dış ticaret kapasitesinin yükseltilmesine çalıştıklarını vurguladı. Dinler, ``Bütün derdimiz, işletmelerimizin verimliliğini ve rekabet gücünü artırmak, Turhal`ın işsizliğinin azaltılmasına katkı sağlamaktır. Bu amaç çerçevesinde TUSİAD olarak, ilçemizdeki kamu kurumları, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde çalışmaya özellikle önem vermekteyiz.`` ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35